Bystry kurczak... przygotowujemy marynatę, wkładamy do piekarnika, zajmujemy się sobą, a on robi się sam..
przepis:
SKŁADNIKI:
- 4 pałki kurczaka
- marynata: 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżeczki miodu, 1 łyżeczka oliwy, 1 posiekana papryczka chilli, odrobina świeżego imbiru, czosnek, ostra papryka, pieprz, sól
PRZYGOTOWANIE:
- Łączymy składniki marynaty, smarujemy kurczaka i odstawiamy na godzinę do lodówki.
- Marynowane pałki układamy w piekarniku, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 30 minut w 200 stopniach C.
- Następnie zdejmujemy folię i pieczemy dodatkowe 15-20 minut (skórka nabierze przyjemnego, złotego koloru :)
Podajemy z ryżem i duszonymi pieczarkami.
mmm... chyba już wiem co jutro zrobię na obiad :D
OdpowiedzUsuń