Ostre jajka..
SKŁADNIKI:
- 4 jajka
- 100 g łososia wędzonego
- pół zielonej papryki
- 1 papryczka chilli
- 1 cebulka
- 2 łyżki majonezu
- bułka tarta
- oliwa, sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Jajka gotujemy na twardo. Studzimy... nieobrane kroimy wzdłuż na pół (delikatnie, aby nie uszkodzić skorupek). Łyżeczką wydrążamy żółtka i białka, kroimy w drobną kostkę.
- Łososia, paprykę, chilli i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni.
- Łączymy składniki, dodajemy majonez i łyżkę oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
- Powstałą masą napełniamy skorupki, wierzch obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz