sobota, 16 marca 2013

JAJKA FASZEROWANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I CHILLI






















Ostre jajka..  

przepis i zdjęcia:


SKŁADNIKI:
  • 4 jajka
  • 100 g łososia wędzonego
  • pół zielonej papryki
  • 1 papryczka chilli
  • 1 cebulka
  • 2 łyżki majonezu
  • bułka tarta
  • oliwa, sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
  1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy... nieobrane kroimy wzdłuż na pół (delikatnie, aby nie uszkodzić skorupek). Łyżeczką wydrążamy żółtka i białka, kroimy w drobną kostkę.
  2. Łososia, paprykę, chilli i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni.
  3. Łączymy składniki, dodajemy majonez i łyżkę oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
  4. Powstałą masą napełniamy skorupki, wierzch obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz