sobota, 9 marca 2013

WŁOSKI MAKARON Z TUŃCZYKIEM
















        Wiecie jak dużą rybą jest tuńczyk? Według mnie z powodzeniem mógłby być eksponatem w muzeum oceanograficznym... pojechałabym go obejrzeć. 


przepis:


SKŁADNIKI:
  • makaron tagliatelle
  • mała puszka tuńczyka w oleju (80g)
  • pół puszki krojonych pomidorów
  • 25 sztuk zielonych oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • papryczka chilli
  • parmezan
  • świeżo mielony pieprz kolorowy, sól

PRZYGOTOWANIE:
  1. Czosnek i chilli kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy na oliwie.
  2. Dodajemy kolejno tuńczyka, pomidory i większą część pokrojonych oliwek.
  3. Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Gotowy sos podajemy z makaronem tagliatelle, na każdym talerzu umieszczamy kilka oliwek i posypujemy parmezanem. Gotowe :)


1 komentarz: