Suszone grzyby (najlepiej trochę borowików i podgrzybki)
płuczę przez sitko, zalewam wodą i zostawiam na całą noc, żeby się namoczyły.
(większa część garnka- myślę, że około 2-2,5 litra wody)
Rano gotuję to po 10 minutach od zagotowania dodaję seler
marchewkę, pietruszkę, kostkę rosołku z kury, Vegetę, ziele angielskie, liść
laurowy, pieprz, -gotuję 2 godziny,
Odcedzam- zostają warzywa i grzyby! Które są już miękkie
(pierogi)
uzupełniam wodą po spróbowaniu. Doprawiam kostką rosołkiem
grzybowym, sól, pieprz
Zagęszczam mąką z wodą (2 łyżki do 2 łyżek), dodaje 2 łyżki
śmietany. Mieszam, doprawiam do smaku (kostką rosołkiem grzybowym, sól,
pieprz), gotuje jeszcze 10 minut.
Pierogi z kapustą i grzybami: http://izabelagotuje.blogspot.com/2012/09/pierogi-z-kapusta-i-grzybami.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz