sobota, 1 września 2012

KRWAWE ZIEMNIAKI MOZZARELLĄ I SOSEM SPAGHETTI


SKŁADNIKI:
  • 3 duże młode ziemniaki
  • 1 okrągła mozzarella w zalewie
  • 2-3 czubate łyżki sosu do spaghetti Łowicz
  • sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki myjemy i gotujemy w całości i w mundurkach około 1 godziny (tak aby były miękkie). Odstawiamy do wystygnięcia. Każdego ziemniaka kroimy na pół, wydłubujemy łyżką łódeczkę, a wydłubane wnętrze kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy dość drobno pokrojoną mozzarellę, sól, pieprz i sos do spaghetti Łowicz. Wszystko razem mieszamy i delikatnie ugniatamy widelcem. Faszerujemy łódeczki ziemniaczane farszem i zapiekamy w piekarniku 180st 15-20 minut (aż się apetycznie zarumienią).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz