SKŁADNIKI:
- 3 duże młode ziemniaki
- 1 okrągła mozzarella w zalewie
- 2-3 czubate łyżki sosu do
spaghetti Łowicz
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki myjemy i gotujemy w całości i w
mundurkach około 1 godziny (tak aby były miękkie). Odstawiamy do wystygnięcia.
Każdego ziemniaka kroimy na pół, wydłubujemy łyżką łódeczkę, a wydłubane
wnętrze kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy dość drobno
pokrojoną mozzarellę, sól, pieprz i sos do spaghetti Łowicz. Wszystko razem
mieszamy i delikatnie ugniatamy widelcem. Faszerujemy łódeczki ziemniaczane
farszem i zapiekamy w piekarniku 180st 15-20 minut (aż się apetycznie
zarumienią).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz