czwartek, 4 kwietnia 2013

PANIEROWANY CAMEMBERT Z JAGODAMI





















         Pomysł na... sycącą kolację :) lub danie z grilla, jeżeli zawiniemy gotowy ser w folię aluminiową i podgrzejemy na ruszcie.. minusem jest jego bezdyskusyjna "dietetyczność".. ale od czasu do czasu można sobie pozwolić.. :)


przepis:

SKŁADNIKI:
  • camembert z zielonym pieprzem (85 g)
  • jajko, bułka tarta
  • konfitura jagodowa

PRZYGOTOWANIE:

        Ser panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z dwóch stron na małym ogniu.. Podajemy z konfiturą jagodową i ulubionym pieczywem (u mnie grzanki z chleba razowego ze słonecznikiem).


3 komentarze:

  1. Bardzo lubię panierowane serki ale z jagodami jeszcze nie próbowałam, muszę naprawić ten błąd.

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam też z miodem, mniam! No i ślicznie ci się zasmażył.

    OdpowiedzUsuń