...grillowany kurczak i sałatka...
przepis:
SKŁADNIKI (dla 2 osób):
- mała podwójna pierś z kurczaka
- przyprawy: przyprawa do kurczaka "złocista", ostra papryka, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz
- pół kapusty pekińskiej
- jogurt naturalny (180 g)
- pół puszki kukurydzy
- 2 patyczki do szaszłyków
PRZYGOTOWANIE:
- Każdą pierś dzielimy na 3 części, delikatnie rozbijamy i doprawiamy podanymi przyprawami.
- Kapustę pekińską szatkujemy i wrzucamy do miski średniej wielkości. Dodajemy odsączoną kukurydzę i jogurt, mieszamy.
- Kurczaka grillujemy lub smażymy na niewielkiej ilości oleju.
- Na każdy patyczek do szaszłyków nabijamy 3 kawałki kurczaka rozdzielone warstwami sałatki z kapusty pekińskiej.
Prezentuje się naprawdę rewelacyjnie.:) Aż żal kogoś poczęstować lepiej zjeść samemu...hehe. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł i ładnie się prezentują.
OdpowiedzUsuńO takie danie na pewno bym u Mnie na stole zrobiło furorę :) Połówek uwielbiam kurczaka.
OdpowiedzUsuńsmakowita fotka musze to zrobic
OdpowiedzUsuń