niedziela, 7 kwietnia 2013

TAGLIATELLE Z CUKINIĄ I KOPERKIEM


















         Zauważyłam, że przygotowywanie makaronów przychodzi mi z największą łatwością i przyjemnością... cukinia cudownie komponuje się z koperkiem dając  połączenie idealne na pierwszy słoneczny dzień tej wiosny..


przepis i zdjęcia:

SKŁADNIKI:
  • mała cukinia
  • pomidor
  • pęczek koperku
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa  
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • makaron tagliatelle

PRZYGOTOWANIE:
  1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy.
  2. Cukinię kroimy w plastry (1 cm), pomidora w małą kostkę.
  3. Koperek, cebulkę i czosnek siekamy.
  4. Smażymy cukinię z dwóch stron. Dodajemy czosnek, cebulę i pomidora. Doprawiamy i mieszamy.
  5. Dodajemy ugotowany makaron, koperek i 3 łyżki oliwy. Mieszamy. Gotowe :)




3 komentarze:

  1. I że niby Poter to wszystko dostaje??!
    :/#@$#@!!^$@%$@!!!!
    ...nie ma sprawiedliwości

    P.S. fajne przepisy- jakbyś potrzebowała profesjonalnej krytyki to się nie krępuj :D

    Tomasz Pietrucha

    OdpowiedzUsuń
  2. ..jak tylko zapragnę opinii profesjonalisty dostaniesz zaproszenie na obiad ;)

    OdpowiedzUsuń