czwartek, 25 kwietnia 2013

MAKARON ZE SZPINAKIEM W DWÓCH PROSTYCH ODSŁONACH




















Szybko.. Smacznie... i Strasznie łatwo :)


przepis i zdjęcia:


SKŁADNIKI:

odsłona 1
  • 120 g mrożonego szpinaku
  • 60 g sera feta
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 dymka
  • pieprz
  • makaron penne + oliwa
odsłona 2
  • 120 g mrożonego szpinaku
  • łuskany słonecznik (50 g)
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • makaron spaghetti + oliwa

PRZYGOTOWANIE:

odsłona 1
  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek i posiekaną cebulkę.
  3. Dodajemy mrożony szpinak i pokruszony ser. Doprawiamy pieprzem.
  4. Szpinak z serem feta podajemy z makaronem penne skropionym oliwą.
odsłona 2
  1. Makaron spaghetti gotujemy al dente.
  2. Na patelni rozgrzewany oliwę i prażymy ziarna słonecznika z odrobiną soli.
  3. Dodajemy szpinak i po chwili doprawiamy pieprzem i czosnkiem.
  4. Szpinak ze słonecznikiem podajemy z makaronem skropionym oliwą.



1 komentarz:

  1. Obie odsłony ogromnie mi się podobają- szkoda, że jestem już po obiedzie ;)

    OdpowiedzUsuń