Szybko.. Smacznie... i Strasznie łatwo :)
przepis i zdjęcia:
SKŁADNIKI:
odsłona 1
- 120 g mrożonego szpinaku
- 60 g sera feta
- 3 ząbki czosnku
- 1 dymka
- pieprz
- makaron penne + oliwa
- 120 g mrożonego szpinaku
- łuskany słonecznik (50 g)
- sól, pieprz, czosnek granulowany
- makaron spaghetti + oliwa
PRZYGOTOWANIE:
odsłona 1
- Makaron gotujemy al dente.
- Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek i posiekaną cebulkę.
- Dodajemy mrożony szpinak i pokruszony ser. Doprawiamy pieprzem.
- Szpinak z serem feta podajemy z makaronem penne skropionym oliwą.
odsłona 2
Obie odsłony ogromnie mi się podobają- szkoda, że jestem już po obiedzie ;)
OdpowiedzUsuń