środa, 17 kwietnia 2013

ZIELONA SAŁATKA Z FETĄ, RUKOLĄ I JAJKIEM





















       Dzisiaj w sklepie kupiłam chleb marchwiowy.. zadziwiające.. niestety okazał się dosyć standardową kompozycją ze zdecydowanym niedosytem słodyczy
            Pamiętam marchewki zjadane prosto z ogródka... chleb niewiele miał z nimi wspólnego 


przepis i zdjęcia:


SKŁADNIKI:
  • pojedyncza pierś kurczaka
  • ulubione przyprawy: gyros, ostra papryka, zioła prowansalskie, czosnek, pieprz, sól
  • mix sałat z rukolą
  • pomidor
  • ser feta 150 g
  • 3 jajka
  • sos sałatkowy (jogurtowo-czosnkowy, grecki, winegret)
  • 3 kromki razowego pieczywa

PRZYGOTOWANIE:
  1. Pierś kroimy w paski, doprawiamy ulubionymi przyprawami i smażymy.
  2. Gotujemy jajka (7 minut w gorącej osolonej wodzie). Obieramy i kroimy w ćwiartki.
  3. Pomidora i fetę kroimy w niewielką kostkę.
  4. W dużej misce mieszamy sałatę z pomidorem i fetą, dodajemy przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu sos sałatkowy.
  5. Dodajemy kurczaka i jajka. Mieszamy i gotowe :)
Podajemy z samodzielnie przygotowanymi grzankami (chleb kroimy w małą kostkę i rumienimy na patelni polanej odrobiną oliwy)


1 komentarz: