przepis:
SKŁADNIKI (na 2 porcje):
- 4 kromki chleba tostowego
- 2 jajka
- 2 plastry polędwicy sopockiej
- 4 plastry sera tostowego
- panierka: jajko+bułka tarta+sól, pieprz, ostra papryka
- 1 średni pomidor
- 1 mała cebula
PRZYGOTOWANIE:
- Smażymy na patelni 2 jajka sadzone (staramy się, żeby nie były zbyt duże).
- Na kromce pszennego chleba tostowego układamy kolejno plasterek sera, plasterek polędwicy, jajko sadzone (ma nie wystawać ponad chleb) i jeszcze jeden plasterek sera. Przykrywamy drugą kromką chleba tostowego.
- Panierujemy w jajku (przyprawionym solą pieprzem i papryką) i bułce tartej.
- Smażymy na rozgrzanym oleju z 2 stron na złoty kolor.
Tosty podajemy w towarzystwie pomidora z cebulką.
- Pomidora kroimy w plastry i posypujemy posiekaną cebulką.
zajebiste
OdpowiedzUsuń:D
Usuń