środa, 16 stycznia 2013

PANIEROWANE TOSTY Z JAJKIEM, SZYNKĄ I SEREM







































przepis:


SKŁADNIKI (na 2 porcje):
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 2 plastry polędwicy sopockiej
  • 4 plastry sera tostowego
  • panierka: jajko+bułka tarta+sól, pieprz, ostra papryka
  • 1 średni pomidor
  • 1 mała cebula

PRZYGOTOWANIE:
  1. Smażymy na patelni 2 jajka sadzone (staramy się, żeby nie były zbyt duże).
  2. Na kromce pszennego chleba tostowego układamy kolejno plasterek sera, plasterek polędwicy, jajko sadzone (ma nie wystawać ponad chleb) i jeszcze jeden plasterek sera. Przykrywamy drugą kromką chleba tostowego.
  3. Panierujemy w jajku (przyprawionym solą pieprzem i papryką) i bułce tartej.
  4. Smażymy na rozgrzanym oleju z 2 stron na złoty kolor.
Tosty podajemy w towarzystwie pomidora z cebulką.
  1. Pomidora kroimy w plastry i posypujemy posiekaną cebulką.

Kanapki, kanapeczki!

2 komentarze: