sobota, 12 stycznia 2013

PASKI KURCZAKA W SOSIE SEROWYM






















przepis:

SKŁADNIKI:
  • 1 pierś kurczaka
  • 90 g sera camembert 
  • 150 ml śmietany 18%
  • pęczek szczypiorku
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • 200 g makaronu

PRZYGOTOWANIE:
  1. Pierś kroimy w cienkie paski i doprawiamy odrobiną soli, pieprzem i ziołami. Podsmażamy.
  2. Camemberta kroimy w kostkę (w mniejszych kawałkach szybciej się rozpuści).
  3. W garnku (na małym ogniu) podgrzewamy śmietanę, dodajemy ser i powoli mieszamy. Kiedy uzyskamy gładką konsystencję dodajemy podsmażonego kurczaka. Doprawiamy sporą ilością pieprzu i ziołami prowansalskimi.
  4. Makaron podajemy z sosem i posypujemy garścią posiekanego szczypiorku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz