STEK Z POLĘDWICY Z PUREE TRUFLOWYM I ŁATWĄ SAŁATKĄ
przepis:
SKŁADNIKI (dla 2 osób):
stek:
- 2 plastry polędwicy wołowej (125 g każdy)
- odrobina soli, świeżo mielony pieprze kolorowy
sałatka:
- garść rukoli
- 6 pomidorków koktajlowych
- dressing: łyżeczka oliwy+pół łyżeczki octu balsamicznego
puree truflowe:
PRZYGOTOWANIE:
- Polędwicę posypujemy sporą ilością kolorowego pieprzu i z jednej strony odrobiną soli.
- Smażymy na mocno rozgrzanej patelni 2,5 minuty stronę z solą i 2,5 minuty drugą stronę.
- Steki podajemy z puree truflowym i sałatką.
polędwiczka soczysta,smakowicie wygląda i to truflowe puree.....całość poezja :)
OdpowiedzUsuńSuper obiad!
OdpowiedzUsuń