piątek, 5 grudnia 2014

MINI PIZZA Z CIASTA FRANCUSKIEGO




















...idealne na imprezową przekąskę :)

przepis i zdjęcia:

SKŁADNIKI (na 6 porcji):
  • arkusz gotowego ciasta francuskiego
  • 6 łyżek sosu pomidorowego (u mnie przecier pomidorowy z dodatkiem ziół prowansalskich)
dodatki:
  • 3 plasterki szynki
  • 3 plasterki żółtego sera
  • 9 pomidorków koktajlowych podzielonych na połówki (u mnie czerwone i żółte pomidorki)
  • 9 zielonych oliwek podzielonych na połówki
  • 6 plasterków camemberta

PRZYGOTOWANIE:
  1. Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów.
  2. Każdy kawałek smarujemy łyżką sosu i układamy dodatki (pół plasterka szynki i sera, 3 połówki pomidorków koktajlowych, 3 połówki oliwki i plasterek camemberta).
  3. Mini pizze przekładamy na brytfankę i pieczemy 15 minut w 200 st. C. 
Gotowe !! :)


2 komentarze:

  1. O widzę również z Izuni miłośniczka ciasta francuskiego. I jak go nie kochać, jak ono takie uniwersalne :)

    OdpowiedzUsuń