...idealne na imprezową przekąskę :)
przepis i zdjęcia:
SKŁADNIKI (na 6 porcji):
- arkusz gotowego ciasta francuskiego
- 6 łyżek sosu pomidorowego (u mnie przecier pomidorowy z dodatkiem ziół prowansalskich)
dodatki:
- 3 plasterki szynki
- 3 plasterki żółtego sera
- 9 pomidorków koktajlowych podzielonych na połówki (u mnie czerwone i żółte pomidorki)
- 9 zielonych oliwek podzielonych na połówki
- 6 plasterków camemberta
PRZYGOTOWANIE:
- Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów.
- Każdy kawałek smarujemy łyżką sosu i układamy dodatki (pół plasterka szynki i sera, 3 połówki pomidorków koktajlowych, 3 połówki oliwki i plasterek camemberta).
- Mini pizze przekładamy na brytfankę i pieczemy 15 minut w 200 st. C.
Gotowe !! :)
O widzę również z Izuni miłośniczka ciasta francuskiego. I jak go nie kochać, jak ono takie uniwersalne :)
OdpowiedzUsuńMmmm poproszę o jedną!
OdpowiedzUsuń