sobota, 22 marca 2014

KOKARDKI ZE SZPINAKIEM I PIECZONYM ŁOSOSIEM #omnomnom





















..radośnie...

przepis i zdjęcie:



SKŁADNIKI (dla 2 osób):
  • 300 g świeżego łososia
  • przyprawy do łososia: sól, pieprz, pieprz cytrynowy
  • 250 g makaronu farfalle firmy omnomnom
  • 150 g mrożonego szpinaku
  • 125 g fety
  • 3 ząbki czosnku
  • średnia cebula
  • przyprawy do sosu: szczypta soli, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
  1. Łososia kroimy w kostkę, doprawiamy i pieczemy 15 minut w 180 st. C.
  2. Makaron gotujemy 11 minut w osolonej wodzie.
  3. Cebulę i czosnek siekamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Dodajemy mrożony szpinak i podgrzewamy do czasu, aż się rozpuści. Dodajemy pokruszony ser feta. Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Gotowy makaron omnomnom podajemy ze szpinakiem i pieczonym łososiem. Smacznego :)













Fusion  w kolorach #omnomnom

1 komentarz:

  1. Nie wiem jak inni, ale ja bardziej od świeżego wolę mrożony szpinak. Taka jakaś przypadłość. A danie Izunia....samo zdrowie :)

    OdpowiedzUsuń