..radośnie...
przepis i zdjęcie:
SKŁADNIKI (dla 2 osób):
- 300 g świeżego łososia
- przyprawy do łososia: sól, pieprz, pieprz cytrynowy
- 250 g makaronu farfalle firmy omnomnom
- 150 g mrożonego szpinaku
- 125 g fety
- 3 ząbki czosnku
- średnia cebula
- przyprawy do sosu: szczypta soli, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Łososia kroimy w kostkę, doprawiamy i pieczemy 15 minut w 180 st. C.
- Makaron gotujemy 11 minut w osolonej wodzie.
- Cebulę i czosnek siekamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Dodajemy mrożony szpinak i podgrzewamy do czasu, aż się rozpuści. Dodajemy pokruszony ser feta. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Gotowy makaron omnomnom podajemy ze szpinakiem i pieczonym łososiem. Smacznego :)
Nie wiem jak inni, ale ja bardziej od świeżego wolę mrożony szpinak. Taka jakaś przypadłość. A danie Izunia....samo zdrowie :)
OdpowiedzUsuń