sobota, 15 marca 2014

CARBONARA Z PIECZONYM BOCZKIEM I ŻURAWINĄ #omnomnom























Fusion w kolorach #omnomnom... coś specjalnego..

przepis i zdjęcie:


SKŁADNIKI:
  • 150 g. makaronu fusilli firmy omnomnom
  • 50 g. śmietany 18 %
  • 50 g. camemberta
  • 25 g. śmietankowego serka topionego
  • 1 żółtko
  • sól, pieprz, ostra papryka

dodatkowo:
  • 5 cienkich, chrupiących plasterków wędzonego boczku (pieczemy 5 minut w 170 st. C.)
  • 15 g. żurawiny 

PRZYGOTOWANIE:
  1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
  2. Na patelni podgrzewamy śmietanę, dodajemy pokrojony w kostkę ser camembert i serek topiony (mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji), następnie dodajemy żółtko i doprawiamy.
  3. Do połączonych składników dorzucamy ugotowany makaron i energicznie mieszamy.
Gotowe danie podajemy z plasterkami chrupiącego boczku i żurawiną (jak na zdjęciu). Smacznego :)

Fusion  w kolorach #omnomnom

2 komentarze:

  1. Carbonara z żurawiną - świetny pomysł, już mi się podoba ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne połączenie :) Iza życzę powodzenia w konkursie :))

    OdpowiedzUsuń