Fusion w kolorach
#omnomnom... coś specjalnego..
przepis i zdjęcie:
SKŁADNIKI:
- 150 g. makaronu fusilli firmy omnomnom
- 50 g. śmietany 18 %
- 50 g. camemberta
- 25 g. śmietankowego serka topionego
- 1 żółtko
- sól, pieprz, ostra papryka
dodatkowo:
- 5 cienkich, chrupiących plasterków wędzonego boczku (pieczemy 5 minut w 170 st. C.)
- 15 g. żurawiny
PRZYGOTOWANIE:
- Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
- Na patelni podgrzewamy śmietanę, dodajemy pokrojony w kostkę ser camembert i serek topiony (mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji), następnie dodajemy żółtko i doprawiamy.
- Do połączonych składników dorzucamy ugotowany makaron i energicznie mieszamy.
Gotowe danie podajemy z plasterkami chrupiącego boczku i żurawiną (jak na zdjęciu). Smacznego :)
Carbonara z żurawiną - świetny pomysł, już mi się podoba ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie :) Iza życzę powodzenia w konkursie :))
OdpowiedzUsuń