pisanie.. pisanie.. pisanie.. czas rozpocząć !!
przepis i zdjęcia:
SKŁADNIKI:
- pierś kurczaka
- marynata: olej, pieprz, sól, zioła prowansalskie, przyprawa "złocista"
- 10 zielonych oliwek
- 4 suszone pomidory
- na kokardę: pasek ciasta francuskiego (szerokość 3 cm.), 2 paski (szerokość 1,5 cm.)
dodatkowo:
- ryż ugotowany w wodzie z dodatkiem soli i curry
- sosy: śmietana 18% i przecier pomidorowy
PRZYGOTOWANIE:
- Kurczaka nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy do lodówki.
- Oliwki i suszone pomidory drobno kroimy i układamy na piersi z kurczaka.
- Filet owijamy ciastem francuskim tak, aby powstała kokarda.
- Pieczemy 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.
Podajemy z ryżem i sosami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz