środa, 12 marca 2014

KURCZAK Z OLIWKAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI























pisanie.. pisanie.. pisanie.. czas rozpocząć !!


przepis i zdjęcia:


SKŁADNIKI:
  • pierś kurczaka
  • marynata: olej, pieprz, sól, zioła prowansalskie, przyprawa "złocista"
  • 10 zielonych oliwek
  • 4 suszone pomidory
  • na kokardę: pasek ciasta francuskiego (szerokość 3 cm.), 2 paski (szerokość 1,5 cm.)
dodatkowo:
  • ryż ugotowany w wodzie z dodatkiem soli i curry
  • sosy: śmietana 18% i przecier pomidorowy

PRZYGOTOWANIE:
  1. Kurczaka nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy do lodówki.
  2. Oliwki i suszone pomidory drobno kroimy i układamy na piersi z kurczaka.
  3. Filet owijamy ciastem francuskim tak, aby powstała kokarda.
  4. Pieczemy 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.
Podajemy z ryżem i sosami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz