czwartek, 12 lutego 2015

URAMAKI W SEZAMIE Z SURIMI I WĘDZONYM ŁOSOSIEM- MEGA SUSHI UCZTA cz.3


SKŁADNIKI:
  • wędzony łosoś-50g
  • surimi- 4 sztuki
  • serek almette
  • guacamole- 50 g
  • zielony ogórek
  • biały i czarny sezam

dodatkowo:


PRZYGOTOWANIE:
  1. Algę przecinamy na pół i kładziemy na matce bambusowej. Na jej powierzchni rozładamy cienką warstwę ryżu (zostawiamy 0,5 cm przestrzeni z każdej strony) i posypujemy sezamem. Dociskamy folię spożywczą i przewracamy na drugą stronę.
  2. Na nori - w jednym rządku- układamy dodatki, następnie wszystko razem ściśle rolujemy (zaczynamy zwijać od strony z dodatkami).
  3. Gotowe ruloniki wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie kroimy je na równe części (potrzebny będzie ostry nóż!). Podajemy z sosem sojowym pastą wasabi. Gotowe :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz