czwartek, 5 lutego 2015

MAKI Z PIECZONYM ŁOSOSIEM I GUACAMOLE- MEGA SUSHI UCZTA cz.2





...klasyczna część druga :)

SKŁADNIKI:
  • łosoś-100 g (kroimy w paski, marynujemy w sosie sojowym i świeżo mielonym pieprzu-30 minut i pieczemy-15 minut)
  • guacamole- 50 g
  • serek almette
  • zielony ogórek

dodatkowo:


PRZYGOTOWANIE:

  1. Algę rozkładamy na matce bambusowej i rozkładamy na niej cienką warstwę ryżu (zostawiając 1,5 cm wolnej przestrzeni z każdej strony).
  2. Na ryżu - w rzędzie- układamy dodatki wszystko razem ściśle rolujemy.
  3. Gotowe ruloniki kroimy na równe części (potrzebny będzie ostry nóż!), podajemy z sosem sojowym i pastą wasabi. Gotowe :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz