...klasyczna część druga :)
SKŁADNIKI:
- łosoś-100 g (kroimy w paski, marynujemy w sosie sojowym i świeżo mielonym pieprzu-30 minut i pieczemy-15 minut)
- guacamole- 50 g
- serek almette
- zielony ogórek
dodatkowo:
- nori (algi morskie) - 2 arkusze
- wasabi
- sos sojowy
- ryż do sushi, przepis: http://izabelagotuje.blogspot.com/2015/01/jak-przygotowac-ryz-do-sushi.html
PRZYGOTOWANIE:
- Algę rozkładamy na matce bambusowej i rozkładamy na niej cienką warstwę ryżu (zostawiając 1,5 cm wolnej przestrzeni z każdej strony).
- Na ryżu - w rzędzie- układamy dodatki i wszystko razem ściśle rolujemy.
- Gotowe ruloniki kroimy na równe części (potrzebny będzie ostry nóż!), podajemy z sosem sojowym i pastą wasabi. Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz