sobota, 28 lutego 2015

OMLET Z SZYNKĄ, RUKOLĄ I FETĄ



...idealny na śniadanie :)

SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 plasterki polędwicy sopockiej (lub ulubionej szynki)
  • garść rukoli
  • garść fety pokrojonej w kostkę

PRZYGOTOWANIE:
  1. Dwa jajka wbijamy do miski, dodajemy sól i pieprz. Mieszamy widelcem.
  2. Na średniej wielkości patelni rozgrzewamy masło z oliwą, następnie przelewamy masę jajeczną i smażymy 2 minuty.
  3. Omlet przewracamy na drugą stronę i smażymy 1 minutę.
  4. Omlet przekładamy na talerz, układamy na nim 2 plasterki polędwicy (lub szynki), rukolę i ser feta.
  5. Z przyjemnoscią zjadamy gotowy omlet :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz