...dziękuje wszystkim za głosy w konkursie na mistrza wołowiny QMP... udało się wygrać, ale niestety nie uda się pojechać na finał :(
przepis:
SKŁADNIKI:
- 200 g makaronu spaghetti
- 250 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
- 150 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku
- 200 g krojonych pomidorów w puszce
- ser corregio do posypania
- 2 ząbki czosnku czosnku
- mała cebulka
- przyprawy: pieprz chilli cayenne, ostra papryka, przyprawa do mięsa mielonego, pieprz, sól
- olej
PRZYGOTOWANIE:
- Makaron gotujemy al dente w wodzie z dodatkiem łyżki soli i oleju.
- Na patelni podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę pokrojoną w piórka.
- Dodajemy mrożony szpinak, a kiedy się rozpuści dorzucamy mięso mielone i doprawiamy podanymi przyprawami.
- Dodajemy krojone pomidory i dusimy całość kilka minut.
- Makaron podajemy z gotowym sosem szpinakowo-pomidorowym.
Gratuluję wygranej- należy Ci się!
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńPycha, uwielbiam makarony, dzisiaj robię spaghetti bolognese z makaronem pełne ziarno(znalazłam fajny w lidlu), mniam :)
OdpowiedzUsuńa to chyba jakieś nowy makaron spaghetti. Zawsze myślałem, że jet długi i cienki.
OdpowiedzUsuńlol.. racja:) penne oczywiście, ale spaghetti też idealnie się nadaje :p
Usuń