poniedziałek, 2 września 2013

INDYK Z FETĄ W CIEŚCIE FRANCUSKIM





















...pełna świadomość, że od dziś będę pracować prawie codziennie do prawie końca życia jest dość ambiwalentna.. 
...pierwszy dzień pracy...


przepis i zdjęcia:


SKŁADNIKI (dla 4 osób):

  • arkusz ciasta francuskiego
  • 4 sznycle z indyka
  • 50 g fety
  • przyprawa do drobiu, ostra papryka, zioła prowansalskie, pieprz i sól

dodatkowo: sałatka z rukoli z pomidorami i fetą:

PRZYGOTOWANIE:
  1. Ciasto francuskie kroimy w paski szerokości 2-3 cm.
  2. Indyka doprawiamy podanymi przyprawami, następnie posypujemy go pokruszoną fetą i fantazyjnie zawijamy w paseczki z ciasta francuskiego.
  3. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
  4. Podajemy z sałatką z rukoli z pomidorami i fetą. Smacznego :)



1 komentarz:

  1. takiego rozwiązania to bym się nie spodziewał :) indyk wygląda jak pyszne ciasteczka

    OdpowiedzUsuń