Ryba w upalny dzień to według mnie doskonały pomysł na obiad.. takiego pstrąga można błyskawicznie przyrządzić w piekarniku lub na grillu :) Najlepiej podawać z ulubioną sałatką i pieczonymi ziemniakami lub frytkami.
przepis i zdjęcia:
SKŁADNIKI:
- 1 pstrąg (umyty i wypatroszony)
- 1 papryczka chilli
- pół limonki
- olej rzepakowy
- pieprz, sól
PRZYGOTOWANIE:
Aż mi ślinka cieknie, zjadłam bym
OdpowiedzUsuńUwielbiam pieczonego pstrąga!
OdpowiedzUsuńp.s jak ładnie zakryte oczko :)
Pozdrawiam
myszkagotuje.blogspot.com
dziękuję.. :)
Usuńale smakowita rybka. bardzo lubię pstrąga, ma delikatny smak.
OdpowiedzUsuńPyszny jest taki pieczony pstrąg. A limonka chilli jeszcze bardziej dodają smaku. To jest naprawdę doskonały obiad.
OdpowiedzUsuńPstrąg to jedna z najpyszniejszych ryb. Uwielbiam chilli i podoba mi się ten Twój przepis :)
OdpowiedzUsuń