czwartek, 6 czerwca 2013

MAKARON Z SALAMI






















        Miałam akurat w lodówce odrobinę niespożytkowanego salami.. dodałam parę składników i powstał smaczny, łatwy w przygotowaniu makaron, który dostarczył mi energii na resztę pełnego zajęć dnia..


przepis i zdjęcia:


SKŁADNIKI (dla 2 osób):
  • 125 g salami pokrojonego w plasterki
  • 250 g krojonych pomidorów z puszki
  • cebula
  • przyprawy: zioła prowansalskie, ostra papryka, pieprz, sól
  • makaron spaghetti
  • ser żółty do posypania

PRZYGOTOWANIE:
  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na odrobinie oliwy.
  3. Dokładamy salami i podsmażamy z dwóch stron.
  4. Dodajemy krojone pomidory i doprawiamy podanymi przyprawami.
Podajemy makaron z sosem posypanym odrobiną startego sera.


















Kolacja w czasie sesji!

1 komentarz: