wtorek, 25 czerwca 2013

PIECZONY PSTRĄG Z CHILLI I LIMONKĄ






















        Ryba w upalny dzień to według mnie doskonały pomysł na obiad.. takiego pstrąga można błyskawicznie przyrządzić w piekarniku lub na grillu :) Najlepiej podawać z ulubioną sałatką i pieczonymi ziemniakami lub frytkami.


przepis i zdjęcia:


SKŁADNIKI:
  • 1 pstrąg (umyty i wypatroszony)
  • 1 papryczka chilli
  • pół limonki
  • olej rzepakowy
  • pieprz, sól

PRZYGOTOWANIE:
  1. Papryczkę chilli drobno siekamy, następnie mieszamy z sokiem z połowy limonki i łyżką oleju rzepakowego oraz doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Powstałą mieszanką nacieramy pstrąga z zewnątrz i od środka, następnie zawijamy folię aluminiową i pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.



6 komentarzy:

  1. Aż mi ślinka cieknie, zjadłam bym

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam pieczonego pstrąga!
    p.s jak ładnie zakryte oczko :)
    Pozdrawiam
    myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. ale smakowita rybka. bardzo lubię pstrąga, ma delikatny smak.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszny jest taki pieczony pstrąg. A limonka chilli jeszcze bardziej dodają smaku. To jest naprawdę doskonały obiad.

    OdpowiedzUsuń
  5. Pstrąg to jedna z najpyszniejszych ryb. Uwielbiam chilli i podoba mi się ten Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń