poniedziałek, 3 czerwca 2013

"FONDUE" Z CAMEMBERTA




















    Fondue to szwajcarska potrawa przyrządzana przez górali, którzy chcieli zagospodarować dyskusyjnej przydatności ser.. rozpuszczali go w specjalnym naczyniu z dodatkiem białego wina i aromatycznych przypraw, następnie stawiali na stole w towarzystwie chleba lub warzyw.. przedstawiam przepis na moją baaardzo uproszczona wersję :)


przepis i zdjęcia:


SKŁADNIKI:
  • camembert
  • jajko, bułka tarta
  • suszona żurawina
  • chleb razowy ze słonecznikiem

PRZYGOTOWANIE:
  1. Chleb kroimy w kostkę.
  2. Ser panierujemy w jajku i bułce tartej, następnie smażymy z dwóch stron na złoty kolor. 
  3. Wycinamy ostrym nożem okrąg w panierce, żeby z łatwością zanurzać kawałki chleba, żurawinę lub ulubione warzywa w roztopionym serze :)



1 komentarz:

  1. Witam, Twój blog został przeze mnie nominowany do nagrody Liebster. ;)
    Zapraszam:
    http://gotuj-z-marta.blogspot.com/2013/06/wyroznienie-liebster.html

    OdpowiedzUsuń