czwartek, 26 marca 2015

SOS BARBECUE


            Sos barbecue łączy w sobie kwaśne, słodkie i pikantne składniki, a jego smak różni się w zależności od regionu w którym jest przyrządzany i zastosowanego przepisu.. jego aromat zdecydowanie przypadł mi do gustu i będę eksperymentować, aby znaleźć najlepszą mieszankę składników:)

SKŁADNIKI:

  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka sosu worcestershire
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka chilli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

PRZYGOTOWANIE:
  1. Cebulę i czosnek siekamy i chwilę podsmażamy na 2 łyżkach oleju rzepakowego.
  2. Dodajemy przecier pomidorowy i wszystkie pozostałe składniki (ocet balsamiczny, sos worcestershire i sojowy, musztardę, cukier, pieprz i chilli).
  3. Gotujemy 15 minut na małym ogniu, mieszając co kilka minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz