poniedziałek, 5 stycznia 2015

BRUSCHETTA Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ





























Bardzo zdrowe i bardzo pyszne.. warto przywitać Nowy Rok taką przekąską :) 

przepis:

SKŁADNIKI (dla 2 osób):
  • 2 pszenne bułki
  • 2 duże pomidory obrane ze skórki (możemy je z łatwością obrać po przelaniu wrzątkiem ;)
  • 1 mozzarella (100g)
  • 4 ząbki czosnku
  • 50 ml oliwy z oliwek bazyliowej Monini

PRZYGOTOWANIE:
  1. Pomidory i mozzarellę kroimy w niewielką kostkę, a czosnek w plasterki. Składniki przekładamy do miski, zalewamy oliwą z oliwek bazyliową Monini i mieszamy.
  2. Bułki dzielimy na połówki i delikatnie wydrążamy środki.
  3. Na każdą nakładamy porcję pomidorów z mozzarellą, czosnkiemoliwą z oliwek bazyliową Monini.
  4. Zapiekamy 15 minut w 180 st. C. 
  5. Podajemy gorące i zjadamy ze smakiem :)




Odkrywaj Mistrzowskie Smaki

3 komentarze:

  1. Szkoda tylko, że pomidory nie są teraz tak soczyste i smaczne jak latem...
    Przekąska bardzo prosta w wykonaniu - to najbardziej sobie cenię :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, zdecydowanie latem te bułeczki są jeszcze smaczniejsze :)

      Usuń
  2. uwielbiam bruschette, bardzo często się nią zajadam

    OdpowiedzUsuń