sobota, 10 stycznia 2015

CAPRESE Z PANIEROWANĄ MOZZARELLĄ












..słoneczna sałatka na deszczowy dzień :)

przepis:

SKŁADNIKI (dla 2 osób):
  • 1 mozzarella (125 g)
  • jajko
  • bułka tarta
  • 1 duży pomidor
dodatkowo:
  • grzanki (4 kawałki chleba tostowego kroimy na połówki, polewamy oliwą i octem balsamicznym, posypujemy ziołami prowansalskimi i zapiekamy 10 minut w 180 st.C.)
  • rukola

PRZYGOTOWANIE:
  1. Pomidora i mozzarellę kroimy w równe plasterki.
  2. Mozzarellę obtaczamy w jajku i bułce tartej, następnie smażymy na rozgrzanej patelni 2-3 minuty z każdej strony.
  3. Na talerzu układamy na przemian plastry pomidora i mozzarelli (caprese).
  4. Caprese podajemy z grzankami z chleba tostowego i rukolą. Smacznego :)

2 komentarze: