przepis i zdjęcia:
SKŁADNIKI (na 2 porcje):
- sałata lodowa
- 6 plasterków boczku
- 2 jajka
- 6 suszonych pomidorów
- 40 g camemberta
- oliwa z oliwek, świeżo mielony pieprz, odrobina oliwy z suszonych pomidorów
PRZYGOTOWANIE:
- Gotujemy jajka (3,5 minuty od zagotowania wody).
- Boczek pieczemy 4 minuty w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.
- Camemberta i pomidory kroimy w kostkę.
- Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, polewamy oliwami i posypujemy pieprzem. Dodajemy wcześniej przygotowane składniki.
Podajemy z grzankami z chleba tostowego (chleb tostowy kroimy w kostkę i podgrzewamy 8 minut na oliwie z dodatkiem ziół prowansalskim).
I proszę..jak prosto, a smacznie i zachęcająco. :)
OdpowiedzUsuń