sobota, 21 grudnia 2013

KURCZAK Z FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI






















tylko 7:47 .... od 24 grudnia będzie już tylko lepiej :)

przepis i zdjęcia:

SKŁADNIKI:
  • pierś kurczaka
  • marynata: pieprz, sól, ostra papryka, zioła prowansalskie
  • 50 g fety
  • 3-4 suszone pomidory
  • oliwa z oliwek
dodatki:
  • ryż (gotujemy 12 minut w wodzie z dodatkiem soli i curry)
  • kiełki rzodkiewki
  • śmietana 18 %
  • ciasto francuskie (pasek szerokości 2,5 cm)- skręcamy i pieczemy 15 minut w 180 stopniach C.

PRZYGOTOWANIE:

  1. Pierś rozbijamy i marynujemy, następnie odkładamy na 30 minut do lodówki.
  2. Na kurczaku układamy pokruszoną fetę i pomidory.
  3. Całość spinamy wykałaczką i pieczemy 35 minut w 200 st. C. 
  4. Podajemy z wymienionymi dodatkami. Gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz