czwartek, 21 lutego 2013

OMLET Z POMIDORAMI, FETĄ I SZPINAKIEM






   

  Szpinak, feta i jajka w lodówce.. co by tu zjeść na kolację? omlet :)


przepis:

SKŁADNIKI:
  • jajka
  • 1 średni pomidor
  • 1/5 opakowania fety
  • garść szpinaku
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • prażony słonecznik
PRZYGOTOWANIE:
  1. Ser kruszymy na mniejsze kawałki, siekamy czosnek i kroimy pomidory w półplasterki.
  2. Jajka mieszamy w misce z solą, pieprzem i łyżką wody..
  3. Smażymy szpinak z czosnkiem i pomidorami.
  4. Dodajemy fetę i posypujemy ziarnami słonecznika.
  5. Składniki rozkładamy równomiernie na patelni i zalewamy jajkami.
  6. Omlet smażymy na małym ogniu pod przykryciem. 
  7. Gotowy podawajemy pokrojony na 5 trójkątnych części z ulubionym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz