sobota, 30 sierpnia 2014

PIECZONE BATATY Z ROZMARYNEM I SOLĄ MORSKĄ




















przepis:

SKŁADNIKI:
  • 1 batat (około 450g)
  • 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • sól morska, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
  1. Batata dokładnie myjemy i kroimy w łódeczki (nie obieramy).
  2. Kawałki słodkiego ziemniaka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, następnie skrapiamy oliwą i posypujemy rozmarynem, solą i pieprzem.
  3. Pieczemy 40-45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.


1 komentarz:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń