SKŁADNIKI:
- 1 pierś kurczaka
- przyprawy: ostra papryka, sól, pieprz
dip:
- 50 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżka miodu
- pół posiekanej papryczki chilli (bez pestek)
- posiekany szczypiorek (tyle co chilli)
- skórka otarta z 1/4 limonki
- 1 łyżka soku z limonki
dodatkowo:
- ryż ugotowany w wodzie z łyżką soli i curry
PRZYGOTOWANIE:
- Pierś kroimy w paski, doprawiamy i pieczemy 15 minut w 180 stopniach C.
- Dip: oliwę łączymy z miodem, sokiem z limonki, posiekanym szczypiorkiem i chilli oraz skórką z cytryny.
- Kurczaka podajemy z dipem i ryżem curry.
Smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPrzepis bardzo w moim stylu :) super!
OdpowiedzUsuńAzjatyckie smaki ;) Ciekawy dip, chętnie spróbuje.
OdpowiedzUsuń