środa, 29 stycznia 2014

SZYBKIE CURRY Z MIĘSEM MIELONYM I PAPRYKĄ





















przepis i zdjęcie:


SKŁADNIKI (dla 2 osób):
  • 250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 150 g śmietany 18 %
  • 200 g krojonych pomidorów z puszki
  • 3 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • przyprawy: pieprz, sól, słodka papryka, suszona mięta, cukier

dodatki:
  • ryż
  • pół pęczka posiekanego szczypiorku

PRZYGOTOWANIE:
  1. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę.
  2. Warzywa wrzucamy na patelnię z dodatkiem szczypty soli i cukru. Podsmażamy.
  3. Dodajemy mięso mielone i przyprawy. Podsmażamy.
  4. Dodajemy krojone pomidory oraz po 5 minutach śmietanę wymieszaną z 3 łyżeczkami curry. Podsmażamy.
  5. Gotowe curry podajmy z ryżem i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :)


1 komentarz:

  1. Nigdy nie próbowałam zrobić curry z mielonego mięsa, dobry pomysł :)

    OdpowiedzUsuń