środa, 14 listopada 2012

ZIOŁOWY KURCZAK Z POMIDOREM I MOZZARELLĄ







































SKŁADNIKI:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawy: przyprawa do kurczaka, papryka mielona,  pieprz, sól ziołowa, tymianek, zioła prowansalskie
  • 1 duży pomidor
  • 1 mozzarella
  • oliwa

PRZYGOTOWANIE:
  1. Pierś opłukać, osuszyć, podzielić na niezbyt grube filety. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Pierś natrzeć przyprawami, tymiankiem i ziołami prowansalskimi. 
  2. Blachę wysmarować oliwą, ułożyć piersi. Piec ok. 20 min. przykryte folią aluminiową, odkryć. 
  3. Posmarować oliwą i piec ok. 15 minut (w tym ostatnie 5 minut z pomidorem i serem). 

Podawać z ryżem, frytkami, sałatką



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz