czwartek, 17 maja 2018

KREM PAPRYKOWO-POMIDOROWY


SKŁADNIKI:
  • 4 czerwone papryki
  • 2 pomidory
  • czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 500 ml bulionu drobiowego z kostki
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, zioła włoskie
dodatkowo:
  • ser feta
  • szynka parmeńska

PRZYGOTOWANIE:
  1. Paprykę i pomidory kroimy w kostkę, cebulę w piórka, czosnek w plasterki.
  2. Warzywa przekładamy  do dużego garnka, zalewamy bulionem i gotujemy razem 30 minut.
  3. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i blendujemy.
  4. Zupę podajemy z pokruszonym serem feta i szynką parmeńską. Smacznego !! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz