poniedziałek, 22 lutego 2016

ŁOSOŚ Z CYDREM I MASCARPONE


SKŁADNIKI (dla 2 osób):
  • 300 g łososia
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 150 ml cydru jabłkowego
  • 150 g serka mascarpone
  • garść kiełków rzodkiewki
dodatkowo: makaron (u mnie kokardki)

PRZYGOTOWANIE:
  1. Łososia kroimy w kostkę i doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Pokrojonego łososia smażymy minutę na rozgrzanym oleju rzepakowym i zalewamy cydrem jabłkowymDusimy 15 minut, aż większość płynu wyparuje.
  3. Dodajemy mascarpone. Podgrzewamy 2 minuty.
  4. Gotowy sos podajemy z ulubionym makaronem i kiełkami rzodkiewki. Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz