środa, 23 grudnia 2015

SOS Z PODGRZYBKÓW





SKŁADNIKI:
  • 250 g podgrzybków (u mnie podgrzybki mrożone w całości)
  • 3 łyżki śmietany 18 %
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • zielona pietruszka

PRZYGOTOWANIE:
  1. Grzyby rozmrażamy. Większe kapelusze kroimy w dużą kostkę, mniejsze zostawiamy w całości.
  2. Cebulkę siekamy i szklimy na rozgrzanym oleju rzepakowym.
  3. Dodajemy grzyby. Podsmażamy 10-15 minut.
  4. Dodajemy śmietanę i mieszamy.
  5. Sos doprawiamy i posypujemy posiekaną pietruszką. Gotowe :)

Zobacz również przepis na prawdziwy sos grzybowy:
http://izabelagotuje.blogspot.com/2015/11/prawdziwy-sos-grzybowy.html

1 komentarz:

  1. Takie sosy bardzo lubię. Są pyszne. Cebulka i grzybki. Niczego więcej nie trzeba. Ależ bym zjadła. Niestety w tym roku nie mam grzybów. Muszę więc tylko oczy nacieszyć :)

    OdpowiedzUsuń