SKŁADNIKI:
- 250 g podgrzybków (u mnie podgrzybki mrożone w całości)
- 3 łyżki śmietany 18 %
- 1 mała cebula
- sól, pieprz
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- zielona pietruszka
PRZYGOTOWANIE:
- Grzyby rozmrażamy. Większe kapelusze kroimy w dużą kostkę, mniejsze zostawiamy w całości.
- Cebulkę siekamy i szklimy na rozgrzanym oleju rzepakowym.
- Dodajemy grzyby. Podsmażamy 10-15 minut.
- Dodajemy śmietanę i mieszamy.
- Sos doprawiamy i posypujemy posiekaną pietruszką. Gotowe :)
Zobacz również przepis na prawdziwy sos grzybowy:
http://izabelagotuje.blogspot.com/2015/11/prawdziwy-sos-grzybowy.html
http://izabelagotuje.blogspot.com/2015/11/prawdziwy-sos-grzybowy.html
Takie sosy bardzo lubię. Są pyszne. Cebulka i grzybki. Niczego więcej nie trzeba. Ależ bym zjadła. Niestety w tym roku nie mam grzybów. Muszę więc tylko oczy nacieszyć :)
OdpowiedzUsuń