piątek, 6 stycznia 2017

PIECZONY SCHAB Z KOLOROWĄ PAPRYKĄ


SKŁADNIKI:
  • 2 plastry schabu (około 150 g każdy)
  • marynata: 1 łyżka oleju rzepakowego, sól, pieprz, czosnek, papryka wędzona, przyprawa do wieprzowiny
  • 3 papryki (czerwona, żółta i zielona)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
dodatkowo:
  • ugotowany woreczek ryżu 

PRZYGOTOWANIE:
  1. Plastry schabu rozbijamy i nacieramy olejem połączonym z podanymi przyprawami.
  2. Schab pieczemy 20-25 minut w 180 st. C.
  3. Paprykę kroimy w paski równej długości,wrzucamy na patelnię i podsmażamy 5 minut. 
  4. Dodajemy łyżkę octu balsamicznego, koncentrat pomidorowy i łyżkę wody. Całość dusimy 10-15 minut.
  5. Pieczony schab podajemy z ryżem i kolorową papryką. Gotowe :)


1 komentarz:

  1. Jakie fajne kolorki! Danie prezentuje się bardzo smakowicie :D

    OdpowiedzUsuń