SKŁADNIKI:
- 400 g piersi z indyka
- 400 ml mleka kokosowego
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 1 średniej wielkości jabłko
- 20 g migdałów w płatkach
- przyprawy: sól, pieprz, imbir, szczypta gałki muszkatołowej
dodatkowo:
- ugotowany woreczek ryżu 3 kolory
PRZYGOTOWANIE:
- Pierś z indyka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Podsmażamy na odrobinie oleju i odkładamy na bok.
- Cebulę i czosnek siekamy, jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Płatki migdałowe rumienimy na patelni, następnie dodajemy cebulę, czosnek i jabłko. Doprawiamy imbirem i gałką.
- Składniki na patelni zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy pastę curry i mieszamy.
- Dodajemy indyka i całość dusimy 15 minut.
- Curry podajemy z ryżem 3 kolory. Gotowe!! Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz