SKŁADNIKI (na 6 porcji):
- arkusz ciasta francuskiego
- 6 łyżek pasty z suszonych pomidorów (*lub 6 pomidorów suszonych z zalewy)
- 1 pierś z kurczaka
- 30 g sera lazur
- przyprawy: zioła prowansalskie, przyprawa do kurczaka, sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Kurczaka kroimy w drobną kostkę i doprawiamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Smażymy 4 minuty na rozgrzanej patelni.
- Paste z suszonych pomidorów (*lub 6 posiekane pomidory z zalewy) mieszamy z łyżeczką ziół prowansalskich.
- Ser pleśniowy kroimy w kostkę.
- Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów.
- Każdy kawałek smarujemy łyżką pasty z suszonych pomidorów i układamy na wierzchu kurczaka i ser.
- Mini pizze przekładamy na brytfankę i pieczemy 15 minut w 200 st. C.
Gotowe !! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz