sobota, 15 października 2016

ORIENTALNY ŁOSOŚ W SOSIE OSTRYGOWYM Z CZARNYM SEZAMEM


SKŁADNIKI (dla 2 osób):
  • 300 g łososia
  • marynata: sos ostrygowy, czarny sezam
dodatkowo: smażony ryż ze szpinakiem i czarnymi oliwkami 
(czas przygotowania 20-25 minut)

PRZYGOTOWANIE:
  1. Łososia pozbawiamy skóry (ja zawsze układam go stroną z łuskami na rozgrzanej patelni i podgrzewam przez 30 sekund- wtedy z łatwością możemy odkroić skórę niczego nie marnując :), dzielimy na dwa kawałki, marynujemy 15 minut w sosie ostrygowym i posypujemy ziarnami czarnego sezamu. Pieczemy 20-25 minut w 180 st. C.
  2. Łososia podajemy na smażonym ryżu ze szpinakiem i oliwkami. Gotowe :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz