SKŁADNIKI:
- 300 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka oleju rzekapowego
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 posiekany ząbek czosnku
- przyprawy: 1 łyżeczka mielonego imbiru, szczypta chilli, sól, pieprz
- do obtoczenia: wymieszane ziarna białego i czarnego sezamu
PRZYGOTOWANIE:
- Mięso, olej, bułkę tartą, czosnek i przyprawy przekładamy do dużej miski i dokładnie mieszamy i ugniatamy.
- Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i każdą obtaczamy w mieszance białego i czarnego sezamu.
- Kuleczki układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy 25-30 minut w 180 st.C.
- Kuleczki podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie chiński makaron z warzywami :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz