Kuchnia tajlandzka przez wielu ludzi uznawana jest za najbardziej aromatyczną i najsmaczniejszą na świecie... trawa cytrynowa, pikantne przyprawy, owoce morza, mleko kokosowe..... ja zdecydowanie jestem na tak :)
...są pikantne, gorące i rozgrzewają nas od środka przyśpieszając naturalne procesy chłodzenia organizmu, dzięki czemu znacznie lepiej znosimy wysokie temperatury wokoł nas :)
Spacerując po plaży łatwo natknąć się na ludzi zaopatrzonych w przyrząd przypominający grabie, ktorzy cierpliwie przeczesują piasek w poszukiwaniu małż i ostryg.
Nie trudno również o bliskie spotkanie z milionem malutkich krabów..
...przed nimi długa i niebezpieczna droga do dorosłości...
...a i wtedy nie mają łatwo, bo istnieje spora szansa, że ktoś je zje :(
W tajlandii dużą popularnością cieszą się dania przygotowywane metodą stir-fry..
Stir fry to krótkotrwałe podgrzewanie składników potrawy na silnym ogniu z jednoczesnymintensywnym mieszaniem ;)
Spróbowałam wielu nowych rzeczy, ale moje serce skradły tajskie słodkości :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz