poniedziałek, 30 stycznia 2017

TAGLIATELLE Z SZYNKĄ, PIETRUSZKĄ I SOSEM SEROWYM


SKŁADNIKI (dla 2 osób):
  • 300 g makaronu tagliatelle z chilli
  • 200 g szynki z wędzarni w kawałku
  • 40 g śmietany 18 %
  • 30 g sera camembert
  • 25 g serka topionego
  • pęczek świeżej pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz, szczypta papryki wędzonej

PRZYGOTOWANIE:
  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
  2. Szynkę, ser camembert i serek topiony kroimy w kostkę, pietruszkę siekamy.
  3. Szynkę podsmażamy na odrobinie rozgrzanego oleju rzepakowego.
  4. Dodajemy śmietanę, camembert i serek topiony. Dokładnie mieszamy i doprawiamy podanymi przyprawami.
  5. Gotowy makaron podajemy z  sosem serowym z szynką i posypujemy dużą ilością zielonej pietruszki. Smacznego :)

1 komentarz: