SKŁADNIKI (dla 2 osób):
- 300 g makaronu tagliatelle z chilli
- 200 g szynki z wędzarni w kawałku
- 40 g śmietany 18 %
- 30 g sera camembert
- 25 g serka topionego
- pęczek świeżej pietruszki
- przyprawy: sól, pieprz, szczypta papryki wędzonej
PRZYGOTOWANIE:
- Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
- Szynkę, ser camembert i serek topiony kroimy w kostkę, pietruszkę siekamy.
- Szynkę podsmażamy na odrobinie rozgrzanego oleju rzepakowego.
- Dodajemy śmietanę, camembert i serek topiony. Dokładnie mieszamy i doprawiamy podanymi przyprawami.
- Gotowy makaron podajemy z sosem serowym z szynką i posypujemy dużą ilością zielonej pietruszki. Smacznego :)
Bardzo smaczny obiadek :)
OdpowiedzUsuń