SKŁADNIKI:
- 2 plastry schabu (około 150 g każdy)
- marynata: 1 łyżka oleju rzepakowego, sól, pieprz, czosnek, papryka wędzona, przyprawa do wieprzowiny
- 3 papryki (czerwona, żółta i zielona)
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka octu balsamicznego
dodatkowo:
- ugotowany woreczek ryżu
PRZYGOTOWANIE:
- Plastry schabu rozbijamy i nacieramy olejem połączonym z podanymi przyprawami.
- Schab pieczemy 20-25 minut w 180 st. C.
- Paprykę kroimy w paski równej długości,wrzucamy na patelnię i podsmażamy 5 minut.
- Dodajemy łyżkę octu balsamicznego, koncentrat pomidorowy i łyżkę wody. Całość dusimy 10-15 minut.
- Pieczony schab podajemy z ryżem i kolorową papryką. Gotowe :)
Jakie fajne kolorki! Danie prezentuje się bardzo smakowicie :D
OdpowiedzUsuń