SKŁADNIKI (1 duży omlet):
- 2 jajka
- garść siemienia lnianego
- garść otrębów owsianych
- szczypta soli i pieprzu
- łyżka guacamole
- garść ulubionej sałaty
- 3 plasterki boczku
- 10 g sera pleśniowego (u mnie lazur)
PRZYGOTOWANIE:
- W miseczce mieszamy jajka z otrębami owsianymi, siemieniem lnianym, solą i pieprzem.
- Plasterki boczku smażymy 1-3 minuty na rozgrzanej patelni (mają być chrupiące) i odkładamy w ciepłe miejsce.
- Ser pleśniowy kroimy w kostkę.
- Na patelnię przelewamy masę jajeczną, przykrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu przez około 4 minuty.
- Gotowy omlet smarujemy guacamole, posypujemy sałatą z serem pleśniowym i układamy na nim plasterki boczku. Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz