czwartek, 26 maja 2016

OMLET Z SIEMIENIEM LNIANYM, GUACAMOLE I BEKONEM


SKŁADNIKI (1 duży omlet):
  • jajka
  • garść siemienia lnianego
  • garść otrębów owsianych
  • szczypta soli i pieprzu
  • łyżka guacamole
  • garść ulubionej sałaty
  • 3 plasterki boczku
  • 10 g sera pleśniowego (u mnie lazur)

PRZYGOTOWANIE:
  1. W miseczce mieszamy jajka z otrębami owsianymi, siemieniem lnianym, solą i pieprzem.
  2. Plasterki boczku smażymy 1-3 minuty na rozgrzanej patelni (mają być chrupiące) i odkładamy w ciepłe miejsce.
  3. Ser pleśniowy kroimy w kostkę.
  4. Na patelnię przelewamy masę jajeczną, przykrywamy pokrywką  i smażymy na małym ogniu przez około 4 minuty.
  5. Gotowy omlet  smarujemy guacamole, posypujemy sałatąserem pleśniowym i układamy na nim plasterki boczku. Gotowe :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz