wtorek, 1 marca 2016

SAŁATKA Z PIECZONYM BURAKIEM, KOZIM SEREM I RUKOLĄ







SKŁADNIKI (dla 2 osób):
  • 2 śreniej wielkości buraki
  • 60 g koziego sera dojrzewającego
  • 2 garście rukoli
  • szczypta ziaren sezamu i słonecznika
  • dressing: łyżka oliwy z oliwek, 0,5 łyżeczki octu balsamicznego, szczypta pieprzu, soli i cukru

PRZYGOTOWANIE:
  1. Buraki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 50 minut w 180 st.C. Upieczone buraki kroimy w plasterki.
  2. Łączymy składniki dressingu.
  3. Na rozgrzanej patelni prażymy ziarna sezamu i słonecznika.
  4. Kozi ser kroimy w plastry.
  5. Na talerzu układamy garść rukoli, polewamy ją dressingiem i posypujemy ziarnami. Następnie nakładamy plasterki buraka i sera koziego. Gotowe :)


1 komentarz: